سازمان جهانی بهداشت (WHO) اولین دستورالعمل جهانی را برای جلوگیری از وقوع عفونت جریان خون و سایر عفونتهای ناشی از استفاده از کاتترهای قرار داده شده در رگهای خونی کوچک در طی اقدامات پزشکی منتشر میکند.
اقدامات نادرست در قرار دادن، نگهداری و برداشتن این کاتترها خطر زیادی برای وارد کردن میکروبها به طور مستقیم به جریان خون دارد که میتواند منجر به شرایط جدی مانند سپسیس و عوارض غیرقابل درمان در ارگانهای اصلی مانند مغز و کلیه شود. عفونت بافت نرم در محل قرار دادن کاتتر نیز ممکن است رخ دهد.
تا 70 درصد از تمام بیماران بستری در دورهای از اقامت در بیمارستان، نیاز به استفاده از یک کاتتر در یک ورید یا شریان محیطی دارند که به عنوان کاتترهای وارد شده محیطی (PIVCs) نیز شناخته میشود. افرادی که تحت درمان از طریق کاتتر قرار می گیرند، اغلب در برابر عفونت ها آسیب پذیر هستند، زیرا ممکن است به شدت بیمار باشند یا ایمنی پایینی داشته باشند. WHO تخمین زده است که بین سالهای 2000 تا 2018، میانگین مرگ و میر در میان بیماران مبتلا به سپسیس مرتبط با مراقبتهای بهداشتی 24.4 درصد بوده است که به 52.3 درصد در میان بیماران تحت درمان در بخشهای مراقبتهای ویژه افزایش یافته است.
بسیاری از عفونت های جریان خون ناشی از عفونت های باکتریایی مقاوم به آنتی بیوتیک است. تخمین زده می شود که مقاومت ضد میکروبی باکتریایی (AMR) به طور مستقیم مسئول حداقل 1.27 میلیون مرگ و 4.95 میلیون مرگ اضافی در سال 2019 بوده است.
عفونت های مرتبط با ارائه مراقبت های بهداشتی نشان دهنده یک تراژدی قابل پیشگیری و تهدیدی جدی برای کیفیت و ایمنی مراقبت های بهداشتی است. اجرای مراقبت های پاک و توصیه های پیشگیری و کنترل عفونت برای نجات جان انسان ها و کاهش درد و رنج قابل اجتناب مردم در سراسر جهان بسیار مهم است.
توسعه و اجرای دستورالعملها برای جلوگیری از گسترش چنین عفونتهایی از اولویتهای کلیدی سازمان جهانی بهداشت بوده است. دستورالعمل های جدید شامل 14 بیانیه عملکرد خوب و 23 توصیه در زمینه های کلیدی برای کارکنان بهداشتی است، از جمله:
آموزش و پرورش کارکنان بهداشت و درمان
تکنیک های آسپسیس و شیوه های بهداشت دست
قرار دادن، نگهداری، دسترسی، برداشتن کاتترها و
انتخاب کاتتر
WHO به همکاری با کشورها برای توسعه و اجرای بهترین شیوهها برای کاهش وقوع عفونتهای جریان خون در بیمارستانها و اطمینان از دریافت مراقبت ایمن و مؤثر برای همه بیماران ادامه خواهد داد.
انتهای پیام/ پنج شنبه 20 اردیبهشت 1403
منابع
مطالعه موارد زیر را به شما پیشنهاد می کنیم
WHO استفاده گسترده از آنتی بیوتیک ها را در بیماران بستری با کووید 19 گزارش می دهد
داروهای سرطان ممکن است درمان سل را بهبود بخشد