- مانیتور های فیزیکی فرآیند استریلیزاسیون المنت های اندازه گیری هستند که در استریل کننده گنجانده شده اند، مانند دماسنج، فشارسنج، کرنومتر، سنسور بار، شیرهای ثبت پارامتر و سیستم ها و غیره.
- در صورتی که تجهیزات به پارامترهای مورد نیاز برای استریل برسد، امکان دیدن را فراهم می کنند. بسیاری از انواع تجهیزات در حال حاضر دارای یک ریزپردازنده هستند که مشخصات فرآیند را در تمام مراحل چاپ می کند. با این حال، این مانیتورها می توانند خطاهایی را نشان دهند یا آنچه را که واقعاً در فرآیند اتفاق می افتد منعکس نکنند.
- این امر به ویژه به دلیل وجود عوامل دیگری که بر استریلیزاسیون تأثیر می گذارند، مانند اندازه بار و وجود مواد آلی که توسط مانیتورهای فیزیکی قابل تشخیص نیستند، مسلم است.
- مانیتورهای فیزیکی بسیار مفید هستند، اما به عنوان نشانگرهای استریلیزاسیون کافی نیستند. علاوه بر این، آنها باید به طور دوره ای کالیبره شوند تا اطلاعاتی که ارائه می دهند تضمین شود.
دوره ی استفاده:
- در طول هر چرخه استریل سازی.
درجه حرارت:
- دمای محفظه و فضای داخلی بسته ها از طریق سنسورهای دما که مخصوص دستگاه ساخته شده اند و از طریق سایر سنسورهای خارجی (ترموکوپل و غیره) ثبت می شود.
فشار:
- از طریق مانومترها، مانوکومترها یا سنسورهای فشار که باید به صورت دوره ای کالیبره شوند.
زمان:
- با توجه به ساعتی که بخشی از تجهیزات است که باید به صورت دوره ای کالیبره شود.
حداکثر دماسنج:
- این نشان دهنده بالاترین دمایی است که به آن رسیده است، اما نه مدت آن.
- برای استریل شدن با حرارت مرطوب، باید احتیاط کرد که دماسنج را در لباس جراحی بپیچید که کانال هایی ایجاد نکند که مانع ورود عامل استریل کننده شود.
در پایان چرخه، انجام پارامترها را با مقادیر مورد نیاز برای کل چرخه استریل سازی تأیید کنید. رجیستری های چاپی که می تواند توسط تجهیزات صادر شود باید استفاده شود.
این رجیستری ها باید با بقیه مدارک فرآیند ثبت شوند.
انتهای پیام/ 3 بهمن 1402
منابع
Sterilization manual for health centers
مطالعه موارد زیر را به شما پیشنهاد می کنیم
عوامل مؤثر بر اثربخشی استریلیزاسیون
مقاومت میکروارگانیسم ها در برابر استریل کردن
دستورالعمل های اساسی برای ضدعفونی و استریلیزاسیون