HIV و کووید 19


داده ها و تحلیل های سازمان بهداشت جهانی (WHO) خطر بالاتری برای مرگ و میر و بستری در بیمارستان را برای افراد دارای HIV در صورت ابتلا به کووید 19 نشان می دهد.

در مطالعه ای بر روی افراد مبتلا به HIV در آسیا، اروپا، آفریقا و آمریکای جنوبی که به دلیل کووید 19 در بیمارستان بستری شدند، عفونت HIV با افزایش خطر ابتلا به کووید 19 شدید یا بحرانی مرتبط بود.

علاوه بر این، عفونت HIV با خطر بالاتر مرگ و میر در بیمارستان بستگی دارد.

کووید 19 30٪ خطر مرگ را در بیمارستان در میان افراد مبتلا به HIV افزایش می دهد، این نتایج مستقل از سن، جنس، شدت بیماری در هنگام بستری است.

رئیس IAS، ادیبا کامارولزمان، میزان مرگ و میر در بیمارستان را “حیرت آور” خواند. این مطالعه بر اهمیت واکسیناسیون همه افراد مبتلا به HIV در کشور ها در لیست جمعیت اولویت دار برای برنامه های واکسن کووید 19 تأکید می کند.

کامارول الزمان، عضو شورای علمی WHO، تأکید کرد: بسیار مهم است که سیستم های بهداشتی خدمات HIV را در طی بیماری همه گیر کووید 19، به ویژه در کشورهایی که شیوع بالای HIV دارند، حفظ کنند. متأسفانه، همانطور كه ​​می دانیم، كشورهای جنوب صحرای آفریقا كه بیشترین میزان ویروس HIV را دارند، در حال حاضر تحت پوشش واكسن کووید 19 نیستند و این باید تغییر كند.

جامعه جهانی همچنین باید اقدامات بیشتری انجام دهد تا واكسن های کووید 19 را به كشورهای جهان با شیوع بالای HIV و سایر بیماری ها برساند. غیر قابل قبول است كه تا امروز، كمتر از 3٪ کل قاره آفریقا یک دوز واکسن دریافت کرده و کمتر از 1.5٪ هر دو دوز را دریافت کرده اند.

شواهد قبلی در مورد تأثیر عفونت HIV بر شدت و مرگ و میر کووید 19 محدود و گاهی متناقض است و بیشتر تجزیه و تحلیل ها بر اساس گروه های نسبتاً کمی از افراد در محیط های خاص انجام شده است.

گروه وی بیمارانی را که از ژانویه 2020 تا آپریل 2021 برای کووید 19 بستری شده بودند و افرادی را که دارای HIV بودند نیز شناسایی کرد. میانگین سن بیماران حدود 45 سال بود و 1/37٪ آنها مرد بودند. 91.8 درصد از مبتلایان به HIV تحت درمان با ضد ویروس بودند. تجزیه و تحلیل دو متغیره و رگرسیون برای تعیین اینکه آیا وضعیت HIV یک عامل خطر برای شدت در هنگام بستری و مرگ و میر در بیمارستان است، انجام شد.

در هنگام بستری، 2/36 درصد از مبتلایان به HIV علائم شدید یا بحرانی کووید 19 داشتند. به گفته نویسندگان، از این بیماران با نتیجه مشخص، 23.1٪ به دلیل کووید 19 درگذشتند. در میان بیماران مبتلا به عفونت HIV که در بیمارستان فوت کردند، سایر عوامل خطر قابل توجه در مرگ و میر بالاتر، سن بالای 65 سال، مرد بودن، دیابت، و داشتن تشخیص فشار خون بالا تشخیص داده شد.

داده ها برای تجزیه و تحلیل از پلت فرم بالینی جهانی WHO برای کووید 19 بدست آمده است. بر این اساس WHO قصد دارد در توصیه های بالینی برای کووید 19 HIV را به عنوان یک عامل خطر زیاد اضافه کند.

انتهای پیام/ سه شنبه 29 تیر 1400

منابع

MEDPAGE TODAY

مطالعه موارد زیر را به شما پیشنهاد می کنیم

چرا برخی از افراد پس از واکسن کووید 19 دچار عوارض جانبی می شوند؟

جهش ها و ویروس کرونا

کوکتل آنتی بادی میزان مرگ و میر را در بیماران جدی کووید کاهش می دهد

تاثیر DNA شما بر ابتلا به کووید 19 یا بیماری شدید آن

علامت گوارشی تا چند ماه پس از کووید 19 باقی می ماند

×