لباسشویی در مراکز بهداشتی و درمانی


مسئولیت های کارفرما

الف. کارفرمایان باید لباس‌ها یا لباس‌های محافظتی شخصی کارگران را که به خون یا سایر مواد بالقوه عفونی آلوده است، بشویند.

امکانات و تجهیزات خشکشویی

الف. محل دریافت منسوجات آلوده در اتاق هایی با فشار منفی در مقایسه با نواحی تمیز لباسشویی مطابق با استانداردهای ساخت و ساز AIA که در طول زمان ساخت تاسیسات معتبر هستند، باید انجام شود.

ب. اطمینان حاصل شود که مناطق لباسشویی دارای امکانات و محصولات شستشوی دست و PPE مناسب برای کارگران است.

ج. از تجهیزات لباسشویی طبق دستورالعمل سازنده استفاده و نگهداری شود.

د. منسوجات یا پارچه های مرطوب را در مدت زمان طولانی مثالا یک شب در ماشین های لباسشویی رها نکنید.

ه- ضدعفونی ماشین‌های لباسشویی و خشک‌کن در مراقبت‌های رزیدنتیال تا زمانی که آلودگی ها قبل از شستشو حذف شده و از روش‌های مناسب شستشو و خشک کردن استفاده شود، نیازی نیست.

جابجایی روتین لباس های آلوده

الف. منسوجات و پارچه های آلوده را با حداقل همزدن حمل کنید تا از انتقال آلودگی به هوا و سطح  جلوگیری کنید.

ب. کیسه یا به شکل دیگری حاوی منسوجات و پارچه های آلوده در محل استفاده باشد.

1. منسوجات یا پارچه های مریض را در بخش مراقبت از بیمار شست و شو ندهید.

2. از محفظه های مقاوم در برابر نشت برای منسوجات و پارچه های آلوده به خون یا مواد بدن استفاده کنید.

3. کیسه ها یا ظروف برای منسوجات آلوده را با برچسب، کد رنگ یا سایر وسایل ارتباطی جایگزین شناسایی کنید.

ج. روکش بر روی نسوجات بیمار در مناطق مراقبت از بیمار لازم نیست.

د. اگر از لوله های لباسشویی استفاده می شود، مطمئن شوید که به درستی طراحی، نگهداری و استفاده می شود تا از پراکندگی ذرات معلق در هوا از لباس های آلوده جلوگیری شود.

1.  قبل از انداختن کیسه در چاهک، از بسته بودن کیسه باید مطمئن شوید.

2. وسایل با بسته بندی نامناسب و شل را در چاه قرار ندهید.

ه. یک خط مشی تسهیلاتی برای تعیین زمان دسته بندی منسوجات یا پارچه ها در مرکز لباسشویی (به عنوان مثال، قبل یا بعد از نصب) ایجاد کنید.

فرآیند شستشو

الف. اگر از چرخه‌های لباس‌شویی با آب گرم و مواد شوینده استفاده می‌شود، از آب با دمای بالای 160 درجه فارنهایت (≥71 درجه سانتی‌گراد) به مدت ≥25 دقیقه استفاده شود.

ب. هیچ توصیه ای در مورد تنظیم دمای آب گرم و مدت چرخه برای اقلام شسته شده در مراکز مراقبت بهداشتی با توجه به سبک مراکز ارائه نشده است.

ج. دستورالعمل های مراقبت از پارچه و الزامات ویژه شستشو را برای اقلام مورد استفاده در مرکز رعایت کنید.

د. اگر از چرخه‌های لباس‌شویی در دمای پایین (<71 درجه سانتی‌گراد) استفاده می‌شود، مواد شیمیایی مناسب برای شستشو در دمای پایین با غلظت مناسب انتخاب کنید.

ه. منسوجات و پارچه های تمیز را با روش هایی بسته بندی، حمل و نگهداری کنید که تمیزی آنها را تضمین کرده و در هنگام بارگیری، حمل و نقل و تخلیه از آنها در برابر گرد و غبار و خاک محافظت کند.

نمونه برداری میکروبیولوژیک منسوجات

الف. نمونه برداری میکروبیولوژیکی معمولی از منسوجات تمیز انجام ندهید.

ب. اگر شواهد اپیدمیولوژیک نقش منسوجات و لباس های بهداشتی را در انتقال بیماری نشان می دهد، از نمونه برداری میکروبیولوژیکی در طول تحقیقات شیوع استفاده کنید.

شرایط ویژه خشکشویی

الف. از منسوجات استریل شده، پارچه های جراحی و روپوش برای شرایطی که نیاز به استریل بودن در مراقبت از بیمار دارند استفاده کنید.

ب. از منسوجات تمیز بهداشتی (یعنی شسته شده، اما استریل نشده) در بخش مراقبت های ویژه نوزادان استفاده کنید.

ج. توصیه‌های تولیدکنندگان را برای تمیز کردن محصولات پارچه‌ای از جمله آن‌هایی که سطوح روکش شده یا چند لایه دارند، دنبال کنید.

د. از خشکشویی برای شستشوی معمولی در مراکز بهداشتی درمانی استفاده نکنید.

ه. هنگام در نظر گرفتن استفاده از تشک های ضد میکروبی، منسوجات و لباس ها به عنوان جایگزینی برای ملافه های استاندارد و سایر اقلام پارچه ای احتیاط کنید. EPA ادعاهای بهداشت عمومی مبنی بر محافظت در برابر پاتوژن های انسانی برای محصولات تحت درمان را تایید نکرده است.

و. هیچ توصیه ای در مورد استفاده از پارچه و منسوجات یکبار مصرف در مقابل کالاهای بادوام ارائه نشده است.

انتهای پیام/ سه شنبه 2 اسفند 1401

منابع

Centers for Disease Control and Prevention (CDC)- Guidelines for Environmental Infection Control i

Health-Care Facilitie

مطالعه موارد زیر را به شما پیشنهاد می کنیم

نمونه برداری بیولوژیکی از محیط

روشهای پاکسازی خون و ترشحات بدن از سطوح

تمیز کردن مناطق مراقبت ویژه

تمیز کردن مکان های مراقبت از بیمار – تمیز کردن سطوح مراکز مراقبتی

تمیز کردن مکان های مراقبت از بیمار – نظافت تجهیزات پزشکی

×